Klimadan koku geliyor ise ortamdan kaynaklanan (yemek, toz, ahşap mobilya, vs.) bir neden olabileceği gibi filtresi kirlenmiş ve/veya bakım yapılması gerekli olabilir. Filtrenin temizliği kullanıcı tarafından yapılmalıdır. Bazı mahallerde klima montajı esnasında klimanın iç ünite drenaj suyu giderinin bağlandığı pis su tahliye hattına ilerleyen tarihlerde koku üreten lavabo, wc gibi başka birimlerin giderleri bağlanmakta ve bu nedenle klimadan koku gelmeye başlamaktadır. Klimanızdan koku geliyor ise klima yetkili servisi çağırmadan önce sizin klimanızda böyle bir durumun söz konusu olup olmadığını sorgulayınız. Sorun giderilemez ise Yetkili Servisimize başvurunuz.
Klimalar belli bir ses seviyesinde çalışmaktadır. Bu ses, dış ünite motor sesi veya titreşimden, montaj yapılan yüzeyden kaynaklanan ses olabilir. Ses rahatsız edici seviyede ise Yetkili Servisimize başvurunuz.
Klimanız ısıtma modunda çalışırken, dış ünitesinin su damlatması normaldir. Klimalar yazın (soğutma modunda) iç üniteden su tahliyesi yapar ve bu su bir hortum aracılığıyla dışarı atılır. Aynı şeklide, kışın da (ısıtma modunda) dış üniteden su tahliyesi normaldir.
Klima alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de, klimanın takılacağı ortamın ihtiyaç duyduğu kapasitenin doğru hesaplanmasıdır. Kapasite, montaj yapılacak mekânın bulunduğu bölgeye, yapı malzemesine, pencere alanına, güneş ışığı alma miktarına, ortamda bulunan kişi sayısına, ek ısı kaynaklarına ve alanın büyüklüğüne göre yetkili kişiler tarafından hesaplanmalıdır.
Inverter kavramı elektrik bilim dalının çok eski bir kavramıdır. Alternatif akımdan (AC), Doğru akıma (DC), Doğru akımdan (DC), alternatif akıma (AC) 3 faz biçimine dönüştürülebilen, frekansı ve gerilimi ayarlanabilen düzeneklere Inverter Sistemler adı verilir. Kalkış akımları olmadığından şebekeye zarar vermez. On-Off sistem ile çalışmazlar. Minimum ve maksimum aralıklarda çalışırlar. Inverter teknolojisi enerji tasarrufu sağlamak için son yıllarda klimalara yeni adapte edilmiştir. Klimaların dış ünitelerinde kompresör bulunmaktadır. Kompresör devri elektronik inverter donanım desteği ile değiştirilerek, yüke göre kapasite değişimi sağlanabilmektedir. Böylece bazı koşullarda enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
Soğutkan bir kompresör aracılığıyla emilip sıkıştırılarak sıvılaştırılır. Sıkıştırma sırasında açığa çıkan ısı bir fan vasıtası ile atmosferik çevreye (dış ortama) atılır. Bu sıvı daha sonra genleşme valfi tarafından üzerindeki basıncın düşürülmesi ile bulunduğu ortamdan ısı çekerek gaz haline dönüşür. Bu esnada bulunduğu ortamdan ısı çektiği için ortam sıcaklığını da düşürmüş olur. Soğutkan kompresör tarafından emilerek çevrim aynı şekilde tekrarlanır.